rosser.no

Tekst & innhold

Tekst er selve grunnstammen i Rosser. Gode spissformulering av kundeløfter, salgsargumenter og overskrifter kan forsterke effekten av budskapet. Og en god tekst kan øke tiden mottakeren velger å bruke på innholdet ditt. Da gjelder det å skrive godt!

Våre helter var tekstforfattere

Claude C Hopkins utviklet A/B-testing. Små rubrikkannonser hadde liten plass til  å få fram budskapet på – derfor måtte han si mye med få ord. Rosser Reeves utviklet USP, fordi han ikke ville kaste bort pengene på tvetydige formuleringer. Det ble for kostbart. De er begge våre helter. De arbeidet lean – før begrepet ble oppfunnet.

Innhold handler ikke bare om tekst

Vi er klar over at det handler om det visuelle også, enten det er bilde, illustrasjon, film, eller animasjoner. Men vi kommer ikke unna at tekst er det grunnleggende. Det er tekst som i stor grad bidrar til at du kommer opp i søkemotorene. Det er tekst som spissformulerer det du ønsker å fremheve, og det er tekst som  blir sitert. Men teksten blir selvsagt mye bedre i tospann med gode visuelle virkemidler.

Det vi har lært over tid, er at en tekstforfatter i reklamebransjen ikke er en teksforfatter. Enkelte er gode på å skrive kort, noen langt, og andre er gode på å tenke ut gode ideer. Noen er gode på radio, noen på filmmanus, og noen på å forenkle tekniske beskrivelser. Uansett – hos Rosser kan du velge den som passer deg best. Enten du trenger en filosof med bachelor i kreativ skriving, en med utdannelse i språkpsykologi, en som skriver viser, eller rett og slett en «helt vanlig» tekstforfatter.