rosser.no

Digital utvikling

Digital utvikling handler om å få de rette verktøyene på plass for å informere, effektivisere, måle, eller utføre oppgaver som kan gjøre oss bedre på salg og markedsføring. Da trenger vi noen som er betydelig mer opptatt av teknologi enn gjennomsnittet. Og det er vi.

Framtiden handler også om egne hjemmesider

Litt rart kanskje, å ikke si at den  bare handler om sosiale medier, eller kunstig intelligens? Men det er en grunn for det. Hjemmesidene dine, er dine.

Faren er det flyktige.

Det er slitsomt å løpe etter målgruppene – spesielt siden de rullerer på informasjons- og aktivitetskanaler i stadig økende grad. Vi forstår at det er vanskelig å følge med på alt dette. Vi synes det er slitsomt selv.  Problemet er at du ikke har kontroll på noen av disse mediene. Du er prisgitt den utviklingen og de målgruppene de forskjellige kanalene tilbyr. Blir TikTok forbudt, forandrer Facebook algoritmene sine, hvilken kanal blir den neste, og hvor flytter målgruppen din seg til neste gang?

Se for deg to punkter på en linje:

  • Lengst til venstre finner du merkevaren din, et omdømme som skal forvaltes
  • Lengst til høyre finner du dine egne kanaler – som for eksempel hjemmesidene dine

Mellom disse to punktene befinner målgruppene og alle mediekanalene seg, de forandrer seg, de går sine egne veier. Og de kommer, og går. Hva skal du da bruke penger på? Skal du utvikle innhold og bygge «community» ved å ta vare på kundene dine gjennom sosiale medier, eller skal du bruke de forskjellige kanalene som et annonsemedium for å få dem inn på din egen nettside, og bygge det derfra. Eller begge deler? Det finnes ikke noen fasit, men det er en viktig diskusjon. I mange tilfeller blir det egenarten din som avgjør. Hva er riktig for akkurat deg? Det er en av grunnene til at vi setter egenarten i sentrum for de beslutningene vi skal ta.

Hva med alt det andre?

Det kan kanskje høres banalt ut å prate om egne hjemmesider når det finnes så mye annet spennende der ute. Fordelen vår er at vi arbeider med det meste. Enten det er HubSpot for å fiske kunder på nett, quiz-motorer til en messe, animerte og ekspanderende bannere i en digital avis, programmatiske løsninger for utendørs, Google Ads, søkemotoroptimalisering, sosial medier, eller rett og slett anvendelse av en database. Vi har selvsagt også testet ChatGPT4, og generering av bilder via AI. Det er veldig spennende, til sitt bruk, og vi har sett at vi må bruke det med «nennsom hånd». Vi er bare ute etter en ting. Bedre resultater ved hjelp av mindre ressurser, og det starter ofte med en tydelig strategi i bunnen, god planlegging, testing, og læring underveis. Leant, rett og slett.